Fem nya coronafall i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Smittspårningsarbetet pågår ännu.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under tisdagen och onsdagen konstaterades fem nya coronafall i Södra Österbotten. Smittspårningsarbetet i de olika fallen pågår ännu, uppger sjukvårdsdistriktet.

Totalt har Södra Österbotten nu haft 433 smittade sedan pandemins början. Ett par av dem vårdas för tillfället på sjukhus.

Under gårdagen undersöktes sammanlagt 170 prover.

I ett pressmeddelande skriver Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt att man ännu inte haft några fall av den nya brittiska coronavirusvarianten. Institutet för hälsa och välfärd följer noggrant med det allt som händer kring virusmutationen och sjukvårdsdistriktet skickar varje vecka fem coronavirustester till institutet för närmare analys.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Över hälften av dagens nya coronafall finns i Vasa

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.
Foto: Arkiv/Marcus Lillkvist

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.

De strängare coronarestriktionerna som kommer nästa vecka behövs för att få bukt med epidemin och de muterade virusen säger Heikki Kaukoranta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan