|

Sammankomstbegränsingar fortsätter i Egentliga Finland

Sammankomstbegränsningarna i Egentliga Finland är i kraft åtminstone till den 10 februari. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Sammankomstbegränsningarna i Egentliga Finland är i kraft åtminstone till den 10 februari.

Åtminstone fram till den 10 februari gäller fortsättningsvis att offentliga tillställningar maximalt får ha 10 deltagare i Egentliga Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland fattade på torsdagen beslut om att förlänga de rådande sammankomstbegränsningarna i Egentliga Finland.

Regionen är fortfarande i fasen för samhällsspridning, vilket gör det nödvändigt att fortsättningsvis förbjuda offentliga tillställningar för fler än 10 personer.

Begränsningarna är i kraft fram till den 10 februari.

Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster för färre än 10 personer kan ordnas förutsatt att säkerhets- och hygienrekommendationer följs.

Annons
Dessa rekommendationer är att ett avstånd på 1-2 meter ska garanteras bland deltagarna, att arrangören instruerar deltagarna om avstånd och god handhygien samt att deltagarna erbjuds möjligheten att tvätta händerna.

Ifall köer uppstår under tillställningen bör arrangören påminna deltagarna om vikten av att hålla avstånd.

Regionförvaltningsverkets beslut gäller enbart offentliga tillställningar, såsom marknader, konserter och idrottsmatcher med publik. Myndigheten har inte rätt att fatta beslut om privata tillställningar eller myndigheters sammanträden.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronabegränsningar i Sydvästra Finland – besökarsantalet begränsas också i privata lokaler

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.

Det förvärrade coronaläget leder till flera nya begränsningar i såväl Egentliga Finland som Satakunta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan