|

223 nya coronafall – de flesta som dör är över 80 år

Sammanlagt behöver för tillfället 186 coronasmittade i Finland sjukhusvård. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Sammanlagt behöver för tillfället 186 coronasmittade i Finland sjukhusvård.

Majoriteten av de coronarelaterade dödsfallen har inträffat bland personer över 80 år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 223 nya coronafall på torsdagen. Det innebär att sammanlagt 37 772 personer i Finland testats positivt sedan epidemins början.

Under det senaste dygnet har ytterligare 8 personer mist livet på grund av covid-19. Finlands sammanlagda dödssiffra stiger därmed till 584. Flest dödsfall, sammanlagt 384, har inträffat bland personer över 80 år.

På sjukhus runtom i landet vårdas för tillfället 186 coronasmittade personer. Av dem behöver 32 intensivvård.

Sammanlagt 8 155 personer i Finland har enligt institutets vaccinregister fått sin första dos av coronavaccinet. Registret uppdateras ändå med viss fördröjning, så den sanna siffran kan vara högre.

Annons
Av alla de smittade uppskattar institutet att omkring 31 000 har tillfrisknat, vilket motsvarar drygt 80 procent. Uppskattningen baserar sig på de fall som rapporterats till institutet, och som det tre veckor efter att smittan bekräftats ännu inte funnits några nya virusrelaterade uppföljningsuppgifter om.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronabegränsningar i Sydvästra Finland – besökarsantalet begränsas också i privata lokaler

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.

Det förvärrade coronaläget leder till flera nya begränsningar i såväl Egentliga Finland som Satakunta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan