Tio nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Incidenstalet fortsätter stiga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt tio nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen.

Det betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu stiger till 1395 personer. Det betyder också att incidenstalet för de två senaste veckorna stiger till 61 nya fall per 100 000 invånare. I går, måndag, var incidensen 58. Förra tisdagen var den 38.

Infektionsläkare Juha Salonen sade till VBL/ÖT på måndagen att coronaläget i Österbotten för tillfället är värst i Vasa och att fallen ökat även i Jakobstad och Pedersöre. I Larsmo och Korsnäs, som var aktuella smittorter före julen, har man däremot inte haft några nya fall den senaste tiden, och inte heller i Närpes. I Nykarleby var incidenstalet i går på noll.

Läs också: "Coronaläget värst i Vasa, bäst i Nykarleby och Korsnäs" – fyra österbottningar smittade med muterat virus

Totalt fyra österbottningar har smittats av muterat coronavirus. Enligt Salonen handlar det om en person som kommit hit från Storbritannien och sedan smittat tre familjemedlemmar. De har alla suttit i karantän.

Läs också: Kaukoranta om muterade viruset: "Kan finnas lite överallt i Österbotten redan"

På måndagen var det två personer som vårdades på sjukhus på grund av coronaviruset, enligt Salonen.


 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

GRAFIK: Som mest togs 666 coronatester under ett dygn – snart bokförs också vaccinationerna

I oktober togs flest tester i distriktet.
Foto: Mikael Nybacka

I oktober togs flest tester i distriktet.

Det som började med enstaka tester per dag nådde sin kulmen med närmare 700 prov under ett dygn i oktober. Vi har fått ta del av Vasa sjukvårdsdistrikts statistik ända från mars.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan