|

Institutet för hälsa och välfärd: Ytterligare två dödsfall med koppling till covid-19

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 296 nya fall av covid-19 på fredagen. Zoom
Foto: Jeanette Östman-SPT

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 296 nya fall av covid-19 på fredagen.

Antalet coronapatienter har minskat till 176, varav 29 personer får intensivvård.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På fredagen rapporterade Institutet för hälsa och välfärd 296 nya bekräftade fall av covid-19 som orsakas av coronaviruset.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare, för de senaste 14 dygnen är 59,6 i Finland. Det är en klar minskning jämfört med siffran för de föregående fjorton dygnen: 87,8. Det har gjorts färre tester under julhelgen och det finns en risk för att en del fall därför inte har upptäckts.

I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt och på Åland är incidensen över 100. I Egentliga Finland är incidensen nära hundra.

På fredagen hade sammanlagt 586 dödsfall med koppling till covid-19 rapporterats, vilket innebär att ytterligare två personer har dött.

Annons

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 
Sammanlagt 176 personer vårdas på sjukhus, vilket är en minskning på tio personer jämfört med torsdagens siffror. Av patienterna får 29 intensivvård, en minskning på tre personer.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronabegränsningar i Sydvästra Finland – besökarsantalet begränsas också i privata lokaler

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.

Det förvärrade coronaläget leder till flera nya begränsningar i såväl Egentliga Finland som Satakunta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan