|

Händer i dag: Regeringen diskuterar de muterade virusvarianterna

Regeringen samlas på onsdagseftermiddagen för att bland annat diskutera de muterade coronavirusvarianterna. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT

Regeringen samlas på onsdagseftermiddagen för att bland annat diskutera de muterade coronavirusvarianterna.

Regeringen diskuterar för första gången epidemiläget sedan vaccinationerna kom i gång.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I dag, onsdag, samlas regeringen för att diskutera coronaläget och de muterade virusvarianterna.

Regeringen har inte samlats för att diskutera epidemiläget sedan vaccinationerna kom i gång och sedan de första fallen av muterat coronavirus bekräftades i Finland. Enligt förhandsuppgifter ska regeringen diskutera virusmutationerna och om de kräver nya åtgärder.

– Några direkta beslut väntas inte bli aktuella under mötet, men situationen kan förstås förändras under mötets gång, sade Päivi Anttikoski, statsrådets kommunikationsdirektör till SPT i tisdags.

Enligt Institutet för hälsa och välfärds uppgifter har i nuläget sammanlagt 49 fall av muterat coronavirus bekräftats i Finland. 47 av fallen handlar om den brittiska mutationen och de 2 övriga om den sydafrikanska.

Annons
Regeringen sammanträder klockan 17.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

DIREKT: 86 fall av nya virusvarianter i Finland – "En person hann smitta 30 andra"

Bland andra Liisa-Maria Voipio-Pulkki, strategidirektör vid Social- och hälsovårdsministeriet, och Taneli Puumalainen, överläkare vid Institutet för hälsa välfärd, medverkar i dagens presskonferens.
Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Bland andra Liisa-Maria Voipio-Pulkki, strategidirektör vid Social- och hälsovårdsministeriet, och Taneli Puumalainen, överläkare vid Institutet för hälsa välfärd, medverkar i dagens presskonferens.

Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd informerar om coronaläget i Finland. Följ vår direktrapportering från presskonferensen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan