Sex nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Jämfört med lördagen var det fler som testade sig under söndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt sex nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på måndagen.

Det betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 1449 personer.

Incidenstalet i Vasa sjukvårdsdistrikt är på måndagen det samma som dagen innan, det vill säga 65 nya fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna.

Under förra veckan rapporterades om sammanlagt 64 nya fall, 14 av dem i går söndag.

Annons
På söndag kväll meddelade bland annat Vörå kommun att coronasmitta konstaterats vid Tegengrenskolan och att hela högstadiet övergår till distansundervisning den här veckan. I Sandsund har daghemmet Hoppetossan också försatts i karantän efter att en coronasmittad person rört sig där förra veckan, meddelade Pedersöre kommun på söndagen.


120 testade sig i går

Under söndagen var det 120 personer i distriktet som testade sig för coronaviruset. Det är fler än i lördags då endast 72 personer testade sig, men färre än tidigare under veckan då det dagliga antalet tester var kring 200.

Sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen sade på söndagen antalet personer som testat sig har minskat rejält – och att lördagens 72 är alldeles för få.

Läs också: Antalet coronatester minskar – 72 på en dag är för lite, säger Kinnunen

– Det kan vara att folk tröttnat på coronasituationen, men det är trots det enormt viktigt att folk testar sig även om man bara har några få symptom, sade Kinnunen.


 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronasmitta i skolan i Solf – elever och lärare i karantän

Coronavirus har konstaterats i Solf skola.
Foto: 123rf.com

Coronavirus har konstaterats i Solf skola.

Ett fall av coronavirus har konstaterats i Solf skola. Enligt överläkare Sofia Svartsjö har elever och några inom personalen satts i karantän.

 

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan