Vasa har inlett vaccineringar inom effektiverade serviceboendet

Coronavaccin. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Coronavaccin.

Vasa stad är redo att börja vaccinera befolkningen i större skala genast det kommer tillräckligt med vaccin till Finland och Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa stad har nu inlett coronavaccineringen inom det effektiverade serviceboendet för seniorer och i de grupper av personer som riskerar få svåra sjukdomsbilder, samt av dem vars arbetsinsats är avgörande för att trygga verksamheten inom social- och hälsovården.

Det uppger ledande överläkare Heikki Kaukoranta i ett pressmeddelande från staden på måndagen.

Direkt när Finland och Vasa får tillräckliga mängder med vaccin kommer staden också att börja vaccinera befolkningen i större skala, sägs det i pressmeddelandet. Staden kommer att informera om detta i såväl tidningarna som på sin webbplats när det blir aktuellt.

Man påminner också om att de allmänna försiktighetsåtgärderna – använda munskydd, tävtta händerna och begränsa de sociala kontakterna – fortfarande gäller efter att vaccineringarna inletts och fram tills att smittrisken är tillräckligt låg.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronasmitta i skolan i Solf – elever och lärare i karantän

Coronavirus har konstaterats i Solf skola.
Foto: 123rf.com

Coronavirus har konstaterats i Solf skola.

Ett fall av coronavirus har konstaterats vid Solf skola. Enligt överläkare Sofia Svartsjö har elever samt några inom personalen satts i karantän.

 

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan