Så ska skolan och föräldrarna kommunicera – lyssna på ett nytt avsnitt av skolpodden

I veckans poddavsnitt medverkar Elli Flén, Ellen Bos och Jenny Haagensen. Zoom

I veckans poddavsnitt medverkar Elli Flén, Ellen Bos och Jenny Haagensen.

Temat för det sjätte avsnittet i poddserien "Världens bästa skola" är kommunikation.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En respektfull dialog är grunden för en fungerande verksamhet. I den här podden får du svar på hur skolan och vårdnadshavarna kan kommunicera med varandra och varför det är så viktigt med goda relationer. Kommunikation, relationer och elevpåverkan diskuteras i dag.  

I det sjätte poddavsnittet "Kommunikation – Att prata samma språk" medverkar Elli Flén, Ellen Bos och Jenny Haagensen. Elli Flén är pr-konsult, Ellen Bos gymnasiestuderande och Jenny Haagensen är projektassistent inom pedagogik på Åbo Akademi.

Poddserien "Världens bästa skola" produceras av Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi i samarbete med HSS Media. Serien bygger på samtal mellan elever, experter och lärare som pratar om aktuella skolfrågor.

Här kan du lyssna på veckans avsnitt. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

ESSÄ: Barn behöver få må bra

Inom projektet utvecklas ett mentorsprogram som kan stöda barn som behöver en extra vuxen ibland, när vardagspusslet för föräldrar är svårt.
Foto: Pixabay

Inom projektet utvecklas ett mentorsprogram som kan stöda barn som behöver en extra vuxen ibland, när vardagspusslet för föräldrar är svårt.

Vid Yrkeshögskolan Novia pågår ett projekt vars målsättning är att utbilda ”barnambassadörer”. En barnambassadör kan vara ett stöd i vardagspusslet, värnar om barnets rätt till lek och aktivitet och kan föra barnets talan i sociala sammanhang.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan