PODCAST: Unga sätter ord på sexuella trakasserier i Österbotten

#metoo-uppropen spred sig snabbt över hela världen. Det var en unik historisk händelse där kvinnor gick samman och på ett strukturerat sätt berättade om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och sexuellt våld. Zoom
Foto: Claudio Bresciani/TT

#metoo-uppropen spred sig snabbt över hela världen. Det var en unik historisk händelse där kvinnor gick samman och på ett strukturerat sätt berättade om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och sexuellt våld.

Ett nytt Instagramkonto låter unga österbottningar anonymt berätta om sexuella trakasserier. Över 200 vittnesmål säger något om hur utbrett problemet är – också i Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Klicka här för att lyssna på avsnittet om sexuella trakasserier i Österbotten.

Ungdomsinformatör Tessi Backas från ungdomsportalen Decibel gästar podcasten för att diskutera sexuella trakasserier i Österbotten, och faktumet att problemet inte har försvunnit någonstans.

Hur vet man att man har blivit utsatt för sexuella trakasserier? Hur ska prata om det på samhälls- och individnivå och var får man hjälp och stöd? 

I podden medverkar journalisten Karolina Åsmus, som de senaste veckorna sett närmare på sexuella trakasserier i Österbotten. Redaktör är Patrick Sjöholm.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan