|

217 nya fall av coronaviruset

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 217 nya fall av covid-19 på tisdagen. Zoom
Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 217 nya fall av covid-19 på tisdagen.

Incidensen är nästan oförändrad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 217 nya fall av covid-19 på tisdagen. Totalt har 40 722 finländare nu smittats, uppger institutet.

Incidensen har hållits på ungefär samma nivå den senaste månaden. På tisdagen var siffran 63 smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. Sammanlagt 3 493 nya fall av coronaviruset har bekräftats under samma tidsperiod.

Enligt måndagens siffror har 621 finländare avlidit i covid-19. Sammanlagt 148 coronapatienter vårdas för närvarande på sjukhus och 27 av dem får intensivvård.

Hittills har 55 824 finländare vaccinerats mot coronaviruset. Finland har fått cirka 155 000 doser coronavaccin under årets två första veckor.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nya coronabegränsningar i Sydvästra Finland – besökarsantalet begränsas också i privata lokaler

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Redan från och med lördag är aktörer såsom gymägare skyldiga att se till att besökare verkligen har möjlighet att undvika närkontakt med varandra.

Det förvärrade coronaläget leder till flera nya begränsningar i såväl Egentliga Finland som Satakunta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan