|

Podcasten Bakom rubrikerna: Frustration och ovisshet pyr i kulturbranschens kris

Nyhetspodden Bakom rubrikerna ser i det här avsnittet närmare på kulturbranschens kris, som fått en och annan kulturutövare om det finns någon framtid inom branschen. Zoom
Foto: Bildbank

Nyhetspodden Bakom rubrikerna ser i det här avsnittet närmare på kulturbranschens kris, som fått en och annan kulturutövare om det finns någon framtid inom branschen.

Hur klarar man sig i en bransch där jobbmöjligheterna gått upp i rök? Bakom rubrikerna tittar närmare på den kritiska situationen inom kulturen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

LYSSNA: Klicka här för att lyssna på avsnittet om kulturbranschens kris. 

Forskning visar att kulturella aktiviteter kan ha positiva effekter på välbefinnande, livskvalitet och hälsa och minska upplevd isolering. Men kulturbranschen är en yrkesgren i djup kris. 

Kulturevenemang har det senaste året gång på gång ställs in. Kulturarbetarna har tvingats anpassa sig till snabbt förändrade restriktioner och runtom i Österbotten är kulturlivet i många avseenden satt på is. 

Hur ser vardagen ut för kulturarbetarna och finns det över huvud taget någon ljusning i sikte? Inom branschen växer frustrationen och pandemin blottlägger en kultursyn som återspeglar en oförståelse för kulturens inverkan på våra liv. 

Annons
Kajsa Dahlbäck, sopran och konstnärlig ledare för Vasa Baroque samt ensemblen Earthly Angels.
Foto: Mikael Nybacka

Kajsa Dahlbäck, sopran och konstnärlig ledare för Vasa Baroque samt ensemblen Earthly Angels.Nyhetspodden Bakom rubrikerna ser i det här avsnittet närmare på kulturbranschens kris, som fått en och annan kulturutövare om det finns någon framtid inom branschen. Var går egentligen smärtgränsen? 

Medverkande är sopranen, konstnärliga ledaren för Vasa Baroque och ensemblen Earthly Angels, Kajsa Dahlbäck. Vasabladets kulturchef Patrik Back medverkar också i avsnittet.

Patrick Sjöholm är redaktör.

LYSSNA: Klicka här för att lyssna på det senaste avsnittet av nyhetspodden Bakom rubrikerna. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan