|

Coronaläget har försämrats snabbt i Borgå – både barn och brandmän drabbade

Coronafallen och exponeringarna har stigit i snabb takt under de senaste dagarna i Borgå. Zoom
Foto: SPT

Coronafallen och exponeringarna har stigit i snabb takt under de senaste dagarna i Borgå.

Under de två senaste dygnen har coronafall upptäckts på fyra skolor och vid Räddningsverket i Östra Nyland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet smittfall och exponeringar har stigit i snabb takt i Borgå, meddelar Borgå stad på tisdagen.

Under de senaste två dygnen har coronafall upptäckts på fyra skolor och vid Räddningsverket i Östra Nyland. Cirka 150 personer har exponerats för corona under den senaste veckan.

Smittkedjorna har spårats till huvudstadsregionen och övriga Nyland. Enligt Ann-Sofie Silvennoinen, social- och hälsovårdsdirektör i Borgå, är läget oroande.

"Det är mycket viktigt att alla Borgåbor kommer ihåg handhygien, använda munskydd och hålla säkerhetsavstånd när de rör sig i Borgå och annanstans", säger Silvennoinen i ett pressmeddelande.

Annons
Sari Gustafsson, bildningsdirektör i Borgå, önskar att användningen av munskydd diskuteras i hemmen. "Unga måste uppmuntras att använda munskydd under lektioner, på raster och i övriga sammankomster, så att vi kan fortsätta närundervisningen i hög- och lågstadieskolorna", säger Gustafsson.

Visa fler
|

Yle: HUS-direktör kräver striktare gränskontroll

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, anser att gränstrafiken är en orsak till det nuvarande smittläget i Finland.
Foto: Sofie Fogde/SPT

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, anser att gränstrafiken är en orsak till det nuvarande smittläget i Finland.

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru lovar kommunerna tydligare direktiv om gränstester inom kort. Det framkom i torsdagens A-talk.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan