LYSSNA: Klicka här för att lyssna på poddavsnittet om kulturbranschens kris.

Forskning visar att kulturella aktiviteter kan ha positiva effekter på välbefinnande, livskvalitet och hälsa och minska upplevd isolering. Men kulturbranschen är en yrkesgren i djup kris. 

Kulturevenemang har det senaste året gång på gång ställs in. Kulturarbetarna har tvingats anpassa sig till snabbt förändrade restriktioner och runtom i Österbotten är kulturlivet i många avseenden satt på is. 

Hur ser vardagen ut för kulturarbetarna och finns det över huvud taget någon ljusning i sikte? Inom branschen växer frustrationen och pandemin blottlägger en kultursyn som återspeglar en oförståelse för kulturens inverkan på våra liv. 

Kajsa Dahlbäck, sopran och konstnärlig ledare för Vasa Baroque samt ensemblen Earthly Angels.


Nyhetspodden Bakom rubrikerna ser i det här avsnittet närmare på kulturbranschens kris, som fått en och annan kulturutövare om det finns någon framtid inom branschen. Var går egentligen smärtgränsen? 

Medverkande är sopranen, konstnärliga ledaren för Vasa Baroque och ensemblen Earthly Angels, Kajsa Dahlbäck. Vasabladets kulturchef Patrik Back medverkar också i avsnittet.

Patrick Sjöholm är redaktör.

LYSSNA: Klicka här för att lyssna på poddavsnittet om kulturbranschens kris.