|

Podcasten Bakom rubrikerna: Säsongen 2021 kan vara slutet på VPS sejour i division 1

Tar VPS sejour i division 1 slut säsongen 2021? VPS-truppen är så pass stark och bred att laget ska slåss i toppen av serien. Zoom

Tar VPS sejour i division 1 slut säsongen 2021? VPS-truppen är så pass stark och bred att laget ska slåss i toppen av serien.

Ett offensivt lag som ska göra många mål, det är förväntningarna som ligger på VPS axlar inför säsongen. VBL-sportens Jona Nyström analyserar läget inför säsongen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

LYSSNA: Klicka här för att lyssna på senaste avsnittet av Bakom rubrikerna

VBL:s digitala sportchef Jona Nyström är övertygad om att VPS är med och strider om ett direkt avancemang till FM-ligan i år. Klubben har inte gått ut med någon officiell målsättning för säsongen 2021 men de senaste värvningar har gjort klart att laget satsar stort. 

– Situationen är exceptionell. Laget är i princip klart redan nu och det hör absolut inte till vanligheterna. VPS ska vara ett topplag med den trupp man har nu, säger Nyström i podden. 

Förväntningarna är uppskruvade. Den trupp som VPS har till förfogande tyder på att laget satsar offensivt och vill göra många mål. Det finns gott om potentiella målgörare i tränaren Jukka Karjalainens trupp. 

Annons
– Förra säsongen gjorde VPS 37 mål. I år kan det bli 50. 

På lördag möter VPS en av sina främsta rivaler i kampen om ligaavancemang, KPV, i Finlands cup. 

– Det finns så otroligt mycket potential i det här laget, säger Nyström, som tippar att ett av nyförvärven, Kalle Multanen, drar till med ett hattrick i lördagens match.

LYSSNA: Klicka här för att lyssna på avsnittet

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan