Mat & dryck 22.2.2021

Börja veckan med tröstmat från förr: Korv stroganoff med stekt hjärtsallad och äpple

Det här receptet tar dig ungefär fyrtio minuter. Och vips är du tillbaka till barndomens middagsbord.

Sprida gärna ut äppelskivorna när du ringlar över olja, salt och citronsaft. Därefter kan de vila i en burk i kylen tills servering.
Var noga med att hetta upp pannan innan du steker salladen. På så sätt får du snabbt en fin yta, och den förblir krispig.
Korven steks separat och vänds sedan ner i grytan. Det här för att få en jämn stekyta, och för att lättare kunna hantera ömtåliga korvsorter.
Bygg din tallrik med det värme under och det friska krispet ovanpå. Servera med färska örter och en klick matyoghurt för att runda av rätten.

Läs webbnyheterna för endast 13,90 € /månad

Ingen bindningstid, du bestämmer när du läst färdigt.

VBL Digital 13,90 € /månad Jag är redan prenumerant