|

Södra Österbottens veckoslut: 16 nya fall – två avled förra veckan

Zoom
Foto: Arkiv

Under fredag till söndag hade Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt 16 nya fall av corona. Den senaste veckan har två coronapatienter dött.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För tillfället vårdas sju coronapatienter på sjukhus, de flesta av dem på bäddavdelningar. Den senaste veckan har två coronapatienter avlidit i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Totalt har tolv personer i distriktet dött som en följd av coronaviruset. 

Av fallen som konstaterats den senaste tiden har över 40 procent blivit smittade inom familjen. Närmare 30 procent av de bekräftade fallen har konstaterats på verksamheter inom social- och hälsovården. Fyra procent har fått sin smitta utomlands. Smittan har varit okänd i sju procent av fallen. 


 

Incidenstalet i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är just nu 21,8. Distriktet har totalt 566 fall sedan mars i fjol. Hittills har fyra personer konstaterats smittade med det muterade viruset.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Dagens fall finns i Närpes, Laihela och Jakobstad – "Det är lugnt just nu, men visst är vi lite spända"

Chefsöverläkare Peter Nieminen på Vasa centralsjukhus.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Chefsöverläkare Peter Nieminen på Vasa centralsjukhus.

Jakobstadsregionen har två fall medan Närpes och Laihela har ett vardera. – Det är fråga om kända smittkedjor, säger VCS:s  chefsöverläkare Peter Nieminen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan