|

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli gör comeback i Melodifestivalen

Charlotte Perrelli längtar efter att få sjunga igen. "Det är en sak att inte gå till jobbet, men det här är hela mitt liv och passion", säger hon. Zoom
Foto: Claudio Bresciani/TT

Charlotte Perrelli längtar efter att få sjunga igen. "Det är en sak att inte gå till jobbet, men det här är hela mitt liv och passion", säger hon.

Den här gången är Charlotte Perrelli utrustad med en poplåt om att känna sig ung, och en stark längtan efter att få uppträda igen. – Det vore kul att gå till final bara för att få sjunga två gånger, säger hon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Deltävling 3

 • 1. Charlotte Perrelli: "Still young"
 • 2. Emil Assergård: "Om allting skiter sig"
 • 3. Klara Hammarström: "Beats of broken hearts"
 • 4. Mustasch: "Contagious"
 • 5. Elisa: "Den du är".
 • 6. Alvaro Estrella: "Baila baila"
 • 7. Tusse Chiza: "Voices"
 

När Melodifestivalen rullar vidare med sin tredje deltävling inleds kvällen med en riktig veteran. Charlotte Perrelli har deltagit i tävlingen fyra gånger tidigare, och vunnit den två gånger.

Bidraget den här gången heter "Still young", och Perrelli tycker att den har ett viktigt budskap.

– Den handlar inte alls, som man skulle kunna tro, om att jag fortfarande ser ung ut eller något sådant. Den handlar inte alls om yta, utan tvärtom handlar den om att vi inte ska känna oss passé för att vi till exempel har fyllt 40 eller 50. Vi har mer att ge. Det handlar om att ta vara på stunden så att man känner sig ungdomlig. Det är så extremt viktigt att lyfta fram det, säger hon.
Annons

"Lättsam poplåt"


Låten beskriver hon som uppdaterad schlager med inslag av pop.

– Den gör sig verkligen i det här sammanhanget. Den är stor, kraftfull och ganska catchy. Den är inte svår eller suggestiv utan en ganska lättsam poplåt. Den är positiv och i de här tiderna behöver vi något som lyfter oss.

Sist hon deltog var 2017 med låten "Mitt liv", som var ett lugnt och avskalat nummer på svenska. Kontrasten till det nya bidraget är stort, tycker Perrelli.

– Jag tror stenhårt på att ha dramaturgi i karriären. En sak bäddar för en annan. Hade jag inte gjort "Mitt liv" för några år sedan så kanske det inte hade funnits utrymme för mig att göra det här i dag.


"Hamnar i personlig kris"


När hon kliver ut på scenen på lördag blir det första gången på länge för Charlotte Perrelli. Under året har hon knappt uppträtt alls, och pandemin har varit tung för den annars så uppbokade artisten.

– Det är en sak att inte kunna gå till jobbet, men det här är hela mitt liv och min passion. Jag var med i min första talangtävling när jag var sex år och jag kan inget annat. Att inte ha något kvar av det gör att man lätt hamnar i en personlig kris och börjar ifrågasätta. Vem är jag utan att göra det som jag brinner för och som jag har gjort hela mitt liv?

Men situationen gör också att hon känner sig extra taggad.

– I de här tiderna när man inte får hålla på med musik är det skitroligt att få göra det här. Jag har längtat så mycket efter att få sjunga. Det vore kul att gå till final bara för att få sjunga två gånger. Man vet inte när man får göra det igen.

2020 har varit tufft för Charlotte Perrelli.
Foto: Claudio Bresciani / TT

2020 har varit tufft för Charlotte Perrelli. "Jag jobbar mycket och jag har gjort det sedan jag var väldigt ung. Det här året har slagit omkull allt vad jag själv har kallat för normalitet", säger hon.


Charlotte Perrelli

 • Född 1974 i småländska Hovmantorp.
 • Debuterade som dansbandssångerska vid 13 års ålder med gruppen Bengt-Ingvars och var mellan 1997 och 1999 medlem i dansbandet Wizex.
 • År 1999 vann hon både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med låten "Tusen och en natt", eller "Take me to your heaven" som låten heter på engelska. 2008 vann hon Melodifestivalen för andra gången med låten "Hero".
 • Hon har även varit verksam som musikalartist och programledare.
 • Är också aktuell med dokumentären "Charlotte Perrelli – året som förändrade allt" på Discovery Plus och hon var nyligen med i SVT:s "Stjärnorna på slottet". (TT)
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Shirley Clamp om Melodifestivalen: En risk för oss veteraner

På lördagskvällen leder Shirley Clamp Andra chansen i Melodifestivalen, tillsammans med Christer Björkman.
Foto: Claudio Bresciani/TT

På lördagskvällen leder Shirley Clamp Andra chansen i Melodifestivalen, tillsammans med Christer Björkman.

Shirley Clamp programleder Andra chansen tillsammans med sin gamla kompis Christer Björkman. Men att själv tävla igen känns vanskligt. – Det är väldigt "risky" att ställa upp, speciellt för oss veteraner, säger hon.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan