|

THL: 614 nya coronafall i Finland

Institutet för hälsa och välfärd (THL). Zoom
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Institutet för hälsa och välfärd (THL).

Sammanlagt 52 209 fall av sjukdomen covid-19 har hittills bekräftats i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd (SPT).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 614 nya fall av coronaviruset på torsdagen. Det innebär att totalt 52 209 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins start.

Fram till i onsdags handlade totalt 449 av alla bekräftade fall om muterade virusvarianter.

I onsdags vårdades 102 coronapatienter på sjukhus runtom i landet, av dem behöver 30 intensivvård. Enligt onsdagens uppgifter har sammanlagt 723 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är i hela landet 93,2. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 190,2, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 100,6 och i Vasa sjukvårdsdistrikt 146,9.

Annons

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Antalet vaccinerade personer är enligt onsdagens uppgifter totalt 229 558 personer. Enligt Institutet för hälsa och välfärds vaccinkarta har omkring 62 170 personer vaccinerats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, 22 530 personer i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt och nästan 8 370 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

SE BILDER: Upp till 300 personer deltog i demonstration mot coronarestriktioner i Helsingfors

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.

Polisen grep tjugo personer som vägrade följa polisens instruktioner på en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors på lördagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan