Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: 17 nya fall av corona

Totalt 17 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Totalt 17 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11.

Incidenstalet fortsätter att minska.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 17 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelade distriktet på sin webbplats klockan 11. I Jakobstadsregionen har inga nya coronafall förekommit.

Det betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2080 personer. I går, fredag, rapporterade man om också 17 nya fall.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är på lördagen 113. Det betyder att det fortsätter att minska – på fredagen var incidensen 120.

Under fredagen var det 363 personer i distriktet som testade sig för coronaviruset. Testresultaten kan fortfarande komma med fördröjning eftersom trycket fortsättningsvis är stort på Fimlabs laboratorium i Tammerfors som analyserar proverna. 

Annons
Nästan 13000 har fått vaccin

Vasa sjukvårdsdistrikt fortsätter med vaccinationerna. Nu får alla som fyllt 75 år vaccin. Man börjar också vaccinera 16–69-åringar som hör till riskgrupp 1. Läs mer om det här. 

Enligt THL:s vaccinationskarta har nu 12924 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt fått den första dosen av coronavaccinet. 1205 personer har fått båda doserna. Kartan uppdateras med fördröjning.

Uppdaterad kl. 12:52 med Jakobstadsregionens utlåtande.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Dagens fall finns i Närpes, Laihela och Jakobstad – "Det är lugnt just nu, men visst är vi lite spända"

Chefsöverläkare Peter Nieminen på Vasa centralsjukhus.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Chefsöverläkare Peter Nieminen på Vasa centralsjukhus.

Jakobstadsregionen har två fall medan Närpes och Laihela har ett vardera. – Det är fråga om kända smittkedjor, säger VCS:s  chefsöverläkare Peter Nieminen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan