|

Nytt poddavsnitt: Så använder du meddelandetjänster på ett säkert sätt

Ett nytt avsnitt av nyhetspodden Bakom rubrikerna finns tillgängligt på HSS Medias nyhetssajter. Zoom

Ett nytt avsnitt av nyhetspodden Bakom rubrikerna finns tillgängligt på HSS Medias nyhetssajter.

VBL-journalisten Roy Mäki-Fränti har sett närmare på datasäkerheten kring Whatsapps nya användarvillkor. Och hur skyddar man sig mot nätbedrägerier?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Frågor kring datasäkerhet är ständigt återkommande och nu har meddelandetjänsten Whatsapps uppdaterade användarvillkor fått många att lämna tjänsten. Men hur stor är risken att användardata från min telefon hamnar i fel händer?

Lyssna här

Vasabladets journalist Roy Mäki-Fränti har sett närmare på Whatsapps datasäkerhet även på olika typer av nätbedrägerier som förekommer i Österbotten. Det är samtalsämnena i det här avsnittet av Bakom rubrikerna. 

Läs också: Antalet nätbluffar ökar – "De är organiserade och lyckas också ibland"
Läs också: Whatsapps nya användarvillkor oroar – "Folk röstar med fötterna"

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Österbottningarna drack minst i landet under coronaåret

Österbottningarna gillar öl mer än andra alkoholdrycker och köpte 9,5 miljoner liter i fjol. Jämfört med hela landet dracks det ändå minst i Österbotten i fjol.
Foto: Arkiv/William Perugini

Österbottningarna gillar öl mer än andra alkoholdrycker och köpte 9,5 miljoner liter i fjol. Jämfört med hela landet dracks det ändå minst i Österbotten i fjol.

Finländarna drack mindre i fjol än 2019. Minst mängd alkohol såldes i Österbotten. I landskapet såldes mest alkohol i Vasa och Jakobstad och minst i Larsmo och Pedersöre.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan