|

Diskodrottningen från Alcazar nysatsar i Melodifestivalen

Tess Merkel solosatsar i Melodifestivalen. Zoom
Foto: Stina Stjernkvist/SVT/TT

Tess Merkel solosatsar i Melodifestivalen.

Nu står Tess Merkel på egna ben i Melodifestivalen för första gången. – Det har varit jäkligt grått ett tag nu. Det är en lyx att få färglägga människors liv på lördag, säger hon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tess Merkel utgjorde en tredjedel av diskogruppen Alcazar innan trion lade ner 2018. Under torsdagseftermiddagen stod diskodrottningen på årets Melodifestivalscen. Hon är en rutinerad schlagerartist, men det här blir hennes första solosatsning i tävlingen.

Bidraget "Good life" skrev Tess Merkel under den tunga coronavåren 2020.

– Låten kom till under en tuff och svår period i mitt liv. Jag gick till studion för att få ut min kreativitet och faktiskt min frustration över att allting var i stor förändring, säger hon.


Annons
Lämnar Alcazar-stilen

Till en början blev det bara deppiga rader – men plötsligt kom en vändning.

– Jag kände att nu måste vi se ljuset och hoppet framåt. Då växte "Good life" till en "go to-plats" för kreativitet och glädje. Det var inte ens meningen att jag skulle göra den här låten. Jag skrev den bara.

Både Tess Merkel och hennes dansare bär färgsprakande lackkläder på scenen. Nummerkreatörerna, som hon kallar ett gäng shownördar, tog fram ledorden "färg" och "nattklubb". Och samtidigt: inget glitter eller paljetter.

– Jag ville lämna det som var jag i Alcazar, att man får en ny start på ett nytt uttryck, säger hon.

– Det känns helt fantastiskt att få göra det här på mitt eget sätt.

Lovad debuterar i Melodifestivalen.
Foto: Stina Stjernkvist/SVT/TT

Lovad debuterar i Melodifestivalen.



"Jag kan börja gråta"


Debutanten Lovad tävlar med låten "Allting är precis likadant". När TT når henne har hon precis klivit av scenen efter den första repetitionen.

– Jag försöker verkligen att stanna upp och titta runt, memorera hur allt ser ut. Det är så lätt att gå därifrån och sedan minns man ingenting. Jag vill inte glömma bort hur det här känns, säger hon.

Bidraget handlar om att vara i en relation som man bör men inte vågar lämna. En dansare på scenen gestaltar Lovads "onda tankar och jobbiga minnen". Låttexten är självupplevd.

– Det är lättare att få en känsla för det man säger om man vet vad man pratar om. Samtidigt blir det lättare att det brister. Det har jag sagt från början: "jag vet inte, jag kanske börjar gråta i slutet". Men så får det vara.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ingen Tuskafestival i sommar heller

Årets metallfestival blir inte av.
Foto: Skärmdump

Årets metallfestival blir inte av.

Coronan sätter stopp för festivalen för metallmusik i Helsingfors. Nya tag nästa år, hälsar arrangörerna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan