|

Nu letar man efter muterade virus i Tammerforslabb

På Fimlabs laboratorium i Tammerfors kan man nu hitta muterade coronavirus. Zoom
Foto: Arkiv/Rami Marjamäki

På Fimlabs laboratorium i Tammerfors kan man nu hitta muterade coronavirus.

Labbet som analyserar österbottniska coronaprov börjar nu också hålla koll efter muterade virus.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På Fimlabs laboratorium i Tammerfors har man nu börjat leta efter muterade virus i de coronaprov man analyserar. Bland annat Vasa sjukvårdsdistrikt skickar sina coronaprov till Tammerfors för analys. 

Speciellt den brittiska varianten av coronaviruset sprider sig nu snabbt genom Europa och den tros bli den dominerande varianten också i Finland. 

Genom sekvensering av positiva prov kan man se om det handlar om en muterad variant av coronaviruset. Det har också betydelse för att de coronatester som används ska vara tillförlitliga. 

"Vi behöver systematisk sekvensering för att veta vilka virusstammar som finns i Finland. På så sätt kan vi säkerställa att PCR-diagnostiken fungerar", säger Tapio Seiskari, överläkare och specialistchef inom mikrobiologi, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs mer här om analyserna av coronaprov vid Fimlab. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

SE BILDER: Upp till 300 personer deltog i demonstration mot coronarestriktioner i Helsingfors

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.

Polisen grep tjugo personer som vägrade följa polisens instruktioner på en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors på lördagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan