|

581 nya coronafall – ytterligare 5 avlidna

Hittills har 623 000 doser coronavaccin levererats till Finland. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Hittills har 623 000 doser coronavaccin levererats till Finland.

Omkring 6,9 procent av Finlands befolkning har nu fått sin första dos av coronavaccinet. 1,5 procent har fått också den andra dosen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 581 nya coronafall på tisdagen. Det innebär att sammanlagt 58 645 personer i landet testats positivt sedan epidemins början.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är i hela landet 130,8. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 258,9, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 156,3 och i Vasa sjukvårdsdistrikt 122,7.

Under det senaste dygnet har ytterligare 5 personer mist livet på grund av covid-19. Finlands coronarelaterade dödssiffra stiger därmed till 755.

På sjukhus runtom i landet vårdas 247 coronapatienter. Av dem behöver 39 intensivvård.

Annons

Hittills har 623 000 doser coronavaccin levererats till Finland.

Från och med i måndags meddelar institutet inte längre om det exakt antalet personer som fått coronavaccinet. I stället anges hur hög andel av befolkningen som vaccinerats.

Enligt institutets uppgifter har omkring 6,9 procent av befolkningen nu fått sin första dos av vaccinet. 1,5 procent har fått också den andra dosen.

Visa fler
|

Yle: EU:s vaccinintyg kan vara tillgängligt vid midsommar

I juni kan finländare på resa troligen visa att de fått coronavaccin genom att visa upp en så kallad QR-kod i nättjänsten Mina Kanta.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

I juni kan finländare på resa troligen visa att de fått coronavaccin genom att visa upp en så kallad QR-kod i nättjänsten Mina Kanta.

Genom att logga in i Mina Kanta-tjänsten ska man som resenär kunna visa att man vaccinerats, skriver Svenska Yle.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan