|

Klart för regnbågsfärgat äldreboende i London

I London nära Themsen öppnar det första brittiska äldreboendet för hbtq-personer. Zoom
Foto: Alastair Grant/AP/TT

I London nära Themsen öppnar det första brittiska äldreboendet för hbtq-personer.

Det första brittiska äldreboendet för hbtq-personer planerar att slå upp portarna i London till sommaren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Med en allt äldre befolkning väntas sådana boenden ta marknadsandelar, spår och hoppas boendeorganisationen Tonic Housing som är specialiserat på hbtq-gemenskaper och arbetar för att minska ensamheten bland äldre hbtq-personer.

Behovet är skriande eftersom den gruppen skräms av tanken att under livets slutvers bo ihop med sådana som inte accepterar dem, enligt Tonic Housing-chefen Anna Kear.

– Folk säger att de hellre begår självmord än att sätta sig på ett heterosexuellt vårdhem eller i en sluten boendemiljö, vilket bara är hemskt.

Tonic Housing säljer 19 bostadsrätter som är designade av stjärnarkitekten Norman Foster. Huset har en takterrass som vetter mot Themsen.

Annons

I den aktuella stadsdelen, Lambeth, identifierar sig nära sex procent av invånarna som homo- eller bisexuella, den högsta andelen i England.

Tack vare Londons borgmästare Sadiq Khan kunde husprojektet säkra ett lån på 5,7 miljoner pund (cirka 6,7 miljoner euro).

Äldreboenden för hbtq-personer finns i andra länder.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

UTBLICK: Mamma skulle vända på väskan – "Rör den inte", skrek kvinnan bakom disken

En bild som väcker oro. Demonstrant och poliser på Nordirland.
Foto: Lehtikuva/Paul Faith

En bild som väcker oro. Demonstrant och poliser på Nordirland.

I skuggan av terrordåden på 2000-talet har många europeer glömt tre decennier av terror i Irland och Storbritannien. Påskupploppen i Nordirland var en påminnelse. Frågan är hur allvarligt de bör tas.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan