|

THL: 797 nya coronafall i Finland

Institutet för hälsa och välfärd (THL). Zoom
Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Institutet för hälsa och välfärd (THL).

Sammanlagt 59 442 fall av sjukdomen covid-19 har hittills bekräftats i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd (THL) rapporterar om 797 nya fall av coronaviruset på onsdagen. Det innebär att sammanlagt 59 442 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins start.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är i hela landet 133,9. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 264,5, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 160,2 och i Vasa sjukvårdsdistrikt 116,2 (THL:s siffror uppdateras med fördröjning, enligt Vasa sjukvårdsdistrikts egen rapportering är incidensen på onsdagen 103).

Sammanlagt 247 coronapatienter vårdades i tisdags på sjukhus runtom i landet, av dem behövde 39 intensivvård. Totalt 755 personer har enligt tisdagens uppgifter avlidit till följd av coronaviruset i Finland.


Från och med i måndags meddelar institutet inte längre om det exakt antalet personer som fått coronavaccinet. I stället anges hur hög andel av befolkningen som vaccinerats.

Annons

Enligt tisdagens uppgifter har 6,9 procent av befolkningen fått den första vaccindosen. 1,5 procent har fått också den andra dosen.

I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är andelen personer som fått den första vaccindosen 5,9 procent. I Vasa sjukvårdsdistrikt är andelen 8,0 procent och i Egentliga Finlands 7,7 procent, enligt THL.

I Vasa sjukvårdsdistrikts egen veckovisa rapportering på tisdagen uppgav man att det nu är kring 9 procent som fått första vaccindosen.

 

Så här rapporteras coronasiffrorna:

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

SE BILDER: Upp till 300 personer deltog i demonstration mot coronarestriktioner i Helsingfors

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Upp till 300 personer deltog i en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors centrum på lördagen. Polisen grep flera demonstranter.

Polisen grep tjugo personer som vägrade följa polisens instruktioner på en demonstration mot regeringens coronarestriktioner i Helsingfors på lördagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan