|

Traficom varnar för säkerhetsbrister i Microsofts mejlserver

Traficom varnar för eventuella cyberattacker som har en koppling till säkerhetsbrister i Microsofts mejlserver Exchange. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Traficom varnar för eventuella cyberattacker som har en koppling till säkerhetsbrister i Microsofts mejlserver Exchange.

Traficom gick ut med en röd varning på onsdagskvällen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Transport- och kommunikationsverket Traficoms cybersäkerhetscentral varnar för allvarliga säkerhetsbrister i Microsofts mejlserver Exchange.

Traficom uppmanar alla användare och programutvecklare att uppdatera programmet omedelbart för att värja sig mot eventuella cyberattacker.

Enligt Microsofts eget pressmeddelande kan hackare komma åt användarnas e-post via mejlservern och installera skadliga koder för att få ett fotfäste i offrens datorer.

Hackarna använder Exchange-serverns Outlook Web Access-komponent för att få tillgång till känsliga uppgifter, uppger Traficom.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Minna Nenonen blir ny verksamhetsledare för Reservistförbundet

Minna Nenonen blir ny verksamhetsledare för Reservistförbundet. Hon tillträder sin tjänst den 1 augusti.
Foto: Reservistförbundet/SPT

Minna Nenonen blir ny verksamhetsledare för Reservistförbundet. Hon tillträder sin tjänst den 1 augusti.

Tradenom Minna Nenonen har valts till ny verksamhetsledare för Reservistförbundet. Hon är den första kvinnan som leder organisationen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan