|

FPA uppdaterar lättlästa förmånsbroschyrer

FPA. Zoom
Foto: Arkiv/Lehtikuva

FPA.

Folkpensionsanstalten, FPA, har publicerat uppdaterade versioner av sju lättlästa förmånsbroschyrer. Däremot slutar man ge ut guiden "Mitt i allt".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"I de nya broschyrerna har man haft som mål att få ett enklare och luftigare innehåll, till exempel reducerar man antalet textspalter från två till en. De finns tillgängliga som lättlästa på finska och svenska. FPA arbetar också med översättningar till engelska, estniska och ryska. 

Av de åtta olika broschyrerna som finns är alla utom den för värnpliktiga och studerande uppdaterade. Enligt FPA är det bland annat personer med minnessjukdomar, intellektuell funktionsnedsättning eller annat modersmål än finska eller svenska som har mest nytta av broschyrerna. 

FPA slutar dela ut guiden "Mitt i allt" med anledning av både låg efterfrågan och att liknande information presenteras i broschyrerna. 
Annons
Man hittar broschyrer och annan information från FPA vid deras serviceställen, hos samarbetspartner och på internet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

ECB-chefen kör på med stimulanser – styrräntorna ändras inte

ECB-chefen Christine Lagarde och hennes direktion lämnar räntor och stödköpsprogram oförändrade.
Foto: Michael Probst AP/TT

ECB-chefen Christine Lagarde och hennes direktion lämnar räntor och stödköpsprogram oförändrade.

Europeiska centralbanken (ECB) gör inga justeringar av vare sig styrräntorna eller av sitt historiskt stora stödköpsprogram. – Minskade stödköp diskuterades inte, säger ECB-chefen Christine Lagarde efter ett räntemöte.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan