|

Händer i dag: Regeringen fattar beslut om beredskapslagen

Statsminister Sanna Marin (SDP) väntas informera om aktiveringen av beredskapslagens paragrafer kring lunchtid. Arkivbild. Zoom
Foto: Frida Lönnroos/SPT

Statsminister Sanna Marin (SDP) väntas informera om aktiveringen av beredskapslagens paragrafer kring lunchtid. Arkivbild.

Beredskapslagen är ett lagpaket som kan användas för att upphäva vissa av medborgarnas grundlagsenliga rättigheter under undantagsförhållanden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen ska i dag, fredag, fatta beslut om tillämpningen av beredskapslagen på sitt allmänna sammanträde klockan 11.30.

I och med att regeringen och presidenten i samråd utlyst undantagsförhållanden i början av veckan har det blivit möjligt att ta i bruk paragrafer i beredskapslagen med hjälp av förordningar.

Efter sammanträdet ordnas en presskonferens kring klockan 12.

I presskonferensen deltar statsminister Sanna Marin (SDP), justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP).

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Lättnader i restaurangbegränsningarna införs i natt – gäller också Österbotten

Restaurangbegränsningarna lindras på många håll i landet.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Restaurangbegränsningarna lindras på många håll i landet.

Tidigare har restaurangbegränsningarna indelats i två olika grupper. Nu införs en ny mellannivå med aningen lättare begränsningar.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan