Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Fyra nya fall av corona

Enligt THL:s vaccinationskarta har nu 14,7 procent av invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt fått den första dosen av coronavaccinet. 0,7 procent har fått båda doserna. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Enligt THL:s vaccinationskarta har nu 14,7 procent av invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt fått den första dosen av coronavaccinet. 0,7 procent har fått båda doserna.

Incidensen fortsätter att minska.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt fyra nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelade distriktet på sin webbplats klockan 11. 

Det betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2267 personer. I går, fredag, rapporterade man om sex nya fall.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är på lördagen 51. Det betyder att det fortsätter att minska – på fredagen var incidensen 58.

LÄS OCKSÅ: Den annalkande påsken ger viss coronaoro

Annons
Under fredagen var det 363 personer i distriktet som testade sig för coronaviruset. Testresultaten kan fortfarande komma med fördröjning eftersom trycket fortsättningsvis är stort på Fimlabs laboratorium i Tammerfors som analyserar proverna. 

 
14,7 procent har fått vaccin

Enligt THL:s vaccinationskarta har nu 14,7 procent av invånarna i Vasa sjukvårdsdistrikt fått den första dosen av coronavaccinet. 0,7 procent har fått båda doserna. Kartan uppdateras med fördröjning.

LÄS OCKSÅ: Österbotten en föregångare också i coronavaccinering

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Hundratals vaccindoser höll på att gå ut i Vasa – men överläkare Heikki Kaukoranta såg till att de blev använda

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.
Foto: Karolina Åsmus

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.

Från och med nästa vecka får friska personer som fyllt 50 vaccinera sig i Vasa. I söndags lyckades man rädda 700 vaccindoser från att kastas bort i staden.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan