|

Händer i dag: Marin håller presskonferens om begränsningen av rörelsefriheten

Klockan 13.15 håller regeringen en presskonferens om förslaget att begränsa rörelsefriheten i huvudstadsregionen och Åbo. På plats är bland andra statsminister Sanna Marin (SDP). Zoom
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Klockan 13.15 håller regeringen en presskonferens om förslaget att begränsa rörelsefriheten i huvudstadsregionen och Åbo. På plats är bland andra statsminister Sanna Marin (SDP).

Förslaget att begränsa rörelsefriheten i Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla och Åbo når riksdagen i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Klockan 13.15 ordnar regeringen en presskonferens om förslaget att begränsa rörelsefriheten i huvudstadsregionen och Åbo. På plats i Stadsrådsborgen är statsminister Sanna Marin (SDP), understatssekreterare Timo Lankinen från Statsrådets kansli, strategidirektören Liisa-Maria Voipio-Pulkki från Social- och hälsovårdsministeriet och institutets direktör Mika Salminen.

Regeringens förslag att begränsa rörelsefriheten når riksdagen i dag. Exakt hur och när förslaget behandlas är i skrivande stund oklart. Klockan 16 har riksdagen plenum. På agendan finns riksdagens frågestund samt ett lagförslag om ändringar i lagen om transportservice.

DIREKT: Följ presskonferensen här

I dags möts även Finlands, Sveriges, Norges, Danmarks, Islands, Ålands och Grönlands ministrar med ansvar för social- och hälsovårdsfrågor för att bland annat diskutera coronapandemin och återuppbyggnaden efter krisen. Finlands representanter vid det virtuella mötet är social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

280 nya coronafall – nu över 900 avlidna i Finland

Sedan epidemins början har över 85 000 personer i Finland bekräftats vara coronasmittade.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Sedan epidemins början har över 85 000 personer i Finland bekräftats vara coronasmittade.

Över en fjärdedel av Finlands befolkning har fått sin första dos av coronavaccinet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan