|

Vaccinationsordningen ses över – i framtiden ska svårt virusdrabbade områden prioriteras

Enligt statsminister Sanna Marin ska de områden där coronaläget är sämst, få mest vaccin, efter att riskgrupperna i Finland blivit vaccinerade. Zoom
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

Enligt statsminister Sanna Marin ska de områden där coronaläget är sämst, få mest vaccin, efter att riskgrupperna i Finland blivit vaccinerade.

Social- och hälsovårdsministeriet förbereder tillsammans med Institutet för hälsa och välfärd en ny tågordning för coronavaccineringen i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsminister Sanna Marin (SDP) bekräftar att det kan bli ändringar i Finlands vaccinationsordning då alla riskgrupper fått sina coronavaccin.

Marin sade på en presskonferens på torsdagen att Social- och hälsovårdsministeriet tillsammans med Institutet för hälsa och välfärd för tillfället förbereder en ny modell där vaccinen i högre grad skulle riktas mot de områden i landet där virusläget är sämst.

– Vi ser det ändå som viktigt att exempelvis de personer som hör till en riskgrupp först vaccineras i hela landet, eftersom deras risk att insjukna allvarligt är stor.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

280 nya coronafall – nu över 900 avlidna i Finland

Sedan epidemins början har över 85 000 personer i Finland bekräftats vara coronasmittade.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Sedan epidemins början har över 85 000 personer i Finland bekräftats vara coronasmittade.

Över en fjärdedel av Finlands befolkning har fått sin första dos av coronavaccinet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan