Ett nytt coronafall i Jakobstadsregionen – inga exponerade

Minna Lithén jobbar med provtagning. COVID-19 provtagning vid Malmska i Jakobstad. Ett nytt fall av corona har bekräftats på lördagskvällen. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Minna Lithén jobbar med provtagning. COVID-19 provtagning vid Malmska i Jakobstad. Ett nytt fall av corona har bekräftats på lördagskvällen.

Under lördagskvällen bekräftades ett nytt coronafall inom Jakobstadsregionen. Inga personer blev exponerade för covid-19 till följd av fallet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En person som vistats utomlands kom till Jakobstadsregionen och gjorde ett 72-timmars test. Under tiden befann sig personen i karantän hela tiden. På lördagskvällen kom testresultatet tillbaka positivt, meddelar smittskyddsläkare Johanna Gripenberg. Det innebär att det nu för första gången på relativt länge bekräftats ett fall av covid-19 på Social- och hälsovårdsverkets område i Jakobstadsregionen. 

 Det finns alltså ingen smittkedja i Jakobstadsregionen eftersom coronafallet inträffade utomlands. Den smittade har suttit i karantän under hela tiden sedan hen anlände till Finland från sin resa. Det innebär också att ingen coronaexponering har förekommit inom Jakobstadsregionen till följd av coronafallet.

Visa fler

Hundratals vaccindoser höll på att gå ut i Vasa – men överläkare Heikki Kaukoranta såg till att de blev använda

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.
Foto: Karolina Åsmus

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.

Från och med nästa vecka får friska personer som fyllt 50 vaccinera sig i Vasa. I söndags lyckades man rädda 700 vaccindoser från att kastas bort i staden.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan