Fem nya coronafall i Karleby – 78 i karantän efter kvällssamling

Fem nya coronafall konstaterades inom Soite på torsdagen. Här är det Eija Lehtimäki som utför coronatestning i Karleby. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Fem nya coronafall konstaterades inom Soite på torsdagen. Här är det Eija Lehtimäki som utför coronatestning i Karleby.

Det har konstaterats fem nya coronafall inom Soite och alla fem finns i Karleby. En träff kvällstid har lett till flera exponeringar och 78 personer i karantän. Dessutom vårdas nu en person på Möcs.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soite meddelar att alla exponerade har kartlagts och att smittkedjan är utredd. En person får sjukhusvård på Möcs på grund av covid-19.

Fyra av de nya fallen hör till en samling då folk träffats kvällstid. Också de tre fall som rapporterades på onsdagen hör till samma kedja och finns i Karleby. Dessa har i sin tur exponerat andra, vilket gjort att Soite nu har 78 personer i karantän.

Soites infektionsöverläkare vädjar nu i ett pressmeddelande till invånarna att minska närkontakterna, så att coronaläget i regionen inte försämras och så distriktet kan fortsätta på coronaepidemins utgångsnivå.

De senaste 14 dygnen är antalet smittade 15 och incidensen per 100 000 invånare 19. Sedan början av epidemin har 253 fall konstaterats.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Skärpta begränsningar inom Soite – högst tio personer på offentliga tillställningar

Regionförvaltningsverket skärper begränsningarna på Soites område till följd av det försämrade smittskyddsläget.
Foto: Arkiv/ Jonas Brunnström

Regionförvaltningsverket skärper begränsningarna på Soites område till följd av det försämrade smittskyddsläget.

Regionförvaltningsverket beslutade under onsdagens möte att begränsningarna ska skärpas för Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan