|

Nej det var inget aprilskämt – Stormossen vill verkligen att äggskal sorteras som brännbart: "Men vi bjuder på humorn"

Nina Lindman, kommunikationschef för Stormossen, är glad över synligheten men hoppas att alla verkligen börjar slänga äggskal i påsen för brännbart avfall. Zoom
Foto: Stormossen

Nina Lindman, kommunikationschef för Stormossen, är glad över synligheten men hoppas att alla verkligen börjar slänga äggskal i påsen för brännbart avfall.

Äggskal ska brinna och det är inte ett skämt. – Först förstod jag inte varför så många önskade mig glad första april, säger Stormossens kommunikationschef Nina Lindman.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 1 april publicerade VBL en artikel om hur Stormossen vill att invånare sorterar äggskal som brännbart. Inte som bioavfall. Men på grund av publiceringsdatumet gick något snett.

Sanningen är att äggskal ska sorteras som brännbart. Det är inget aprilskämt. Det här eftersom de orsakar stopp i Stormossens mekaniska anläggning.

Kommunikationschef Nina Lindman skrattar när vi ringer upp henne för en kommentar. Hon började ana ugglor i Stormossen när responsen ivrigt rullade in. 

– Först förstod jag ingenting. Det var många som berömde mig för aprilskämtet och önskade mig glad första april. Sedan förstod jag vad de talade om. 

Annons

Det här visar enligt Lindman hur osannolikt det kan tänkas vara att slänga äggskal någon annanstans än i bioavfallet. Men för att ta det en gång till: Stormossen vill att du slänger dem med det brännbara avfallet. 

Nu hoppas de bara på att synligheten – som det misstänkta aprilskämtet gav – ska ge resultat. Och för dem som ännu inte kan tro sina öron när de hör att äggskal ska brinna kommer beviset inom kort. 

– Nya påsar för bioavfall är på väg och på dem finns inga äggskal, säger Stormossens verkställande direktör Aimo Latvala.


Så vad var då Vasabladets skämt den 1 april 2021? 

– Vi hade inget! Vi tog beslutet redan i fjol. I en tid när trovärdig och sann information är ett måste så har aprilskämten spelat ut sin roll. Läsarna måste kunna lita på att deras tidning är trovärdig, oavsett vilken dag det är, säger Vasabladets ansvariga utgivare Nina Dahlbäck. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ekorosk behöver större tomt i Nykarleby – hit vill företaget flytta sin återvinningsstation

Den nuvarande återvinningsstationen vid Kvarnvägen är både till antalet besökare och till mängden avfallsslag för liten. Här Andreas Frostdahl med sönerna Martin och Robin som i fjol besökte stationen efter ett röjarparty i garaget.
Foto: Arkiv/Britt Sund

Den nuvarande återvinningsstationen vid Kvarnvägen är både till antalet besökare och till mängden avfallsslag för liten. Här Andreas Frostdahl med sönerna Martin och Robin som i fjol besökte stationen efter ett röjarparty i garaget.

Ekorosk planerar för en flytt av återvinningsstationen på Kvarnvägen i Nykarleby centrum. En ny industritomt för ändamålet har reserverats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan