|

ENKÄT: Ung 2021 – livet här och nu

Zoom
Foto: Illustration: Cecilia Lassus

Hur påverkas ditt liv, dina drömmar och framtidsplaner av den moderna tidens största pandemi? Känner du att din ungdomstid går förlorad eller har du upptäckt nya sidor hos dig själv och stortrivs med världen?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vi som samarbetar om projektet "Ung 2021" är Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten, Förlaget, Unga Scenkompaniet, Svenska Österbottens Ungdomsförbund SÖU, Centret för livslångt lärande, läsambassadörerna och Skrivande skola/FSML.

Förutom skrivtävlingen lanserar vi också en enkät. Vi vill veta hur du som är ung ser på livet här och nu. Kati Hiekkanen på HSS Media är en av de som jobbat fram enkäten.

– I enkäten ställer vi frågor som handlar om hur det är att vara ung 2021. Vill vi undersöka hur ungdomar upplever livet mitt i pandemin.

Enkäten består av femton frågor. Vissa är öppna och vissa har svarsalternativ. 

Annons
– Vad tycker de unga om livet och på vilket sätt påverkas de av det som pågår? Sådana frågor har vi fokuserat på, säger Hiekkanen.

Det kommer en tid efter pandemin – vad drömmer du om att göra då? 

 

Enkäten har tagits fram av Kati Hiekkanen på HSS Media, Annika Åman och Alexandra Mangs på Unga Scenkompaniet och Caroline Mård på SÖU.

Dessutom har fyra ungdomar i åldern 13–21 hjälpt till: Linn Österberg, Linn Nyholm, Jenny Stenvall och Jonathan Holm.

– Tillsammans har vi diskuterat på vilket sätt man påverkas i olika åldrar och utbildningsskeden, och vad som kan vara intressant att höra mer om.

– Den fråga vi hoppas mest på är en öppen fråga som handlar om vad du drömmer om. Det kommer en tid efter pandemin – vad drömmer du om att göra då? 

Du får svara anonymt. Vi läser alla berättelser och publicerar en del av dem i Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten. Vi gör också journalistiska artiklar om ämnet och resultatet av undersökningen.

Klicka här för att fylla i enkäten.

Deras hus jämnas med marken om riksvägen ska breddas: "Hemmet är vårt allt"

Huset i Helsingby är den första bostad som Ulf-Erik Örn köpt. Här har hans två barn vuxit upp. När han och Minna träffades för fem år sedan renoverade de fram ett drömhem.
Foto: Mikael Nybacka

Huset i Helsingby är den första bostad som Ulf-Erik Örn köpt. Här har hans två barn vuxit upp. När han och Minna träffades för fem år sedan renoverade de fram ett drömhem.

I den röda stugan har Minna och Ulf-Erik Örn hittat sin plats på jorden. Här har de trygghet, skaparglädje och framtidsdrömmar. Men allt kan tas från dem.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan