|

Nya rekordsiffror för covid i Indien

Covid-testning utanför en domstol i Bombay i den hårt drabbade delstaten Maharashtra. Zoom
Foto: Rajanish Kakade/AP/TT

Covid-testning utanför en domstol i Bombay i den hårt drabbade delstaten Maharashtra.

Antalet registrerade covid-fall fortsätter uppåt i Indien. Fredagens officiella dagssiffra, 81 466, är den högsta på ett halvår.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Över hälften av de upptäckta fallen är i den västliga delstaten Maharashtra, där bland annat jättestaden Bombay ligger och nu nya restriktioner införs. Utegångsförbud råder nattetid, och myndigheter funderar på stängning av religiösa mötesplatser och tågtrafiken.

Indien är världens största vaccintillverkare. Hittills har mycket av de producerade covid-vaccinen, exempelvis Astra Zenecas preparat, exporterats, men i takt med den skenande smittan vill Indien behålla mer själv.

Bara en bråkdel av landets drygt 1,3 miljarder invånare har dock vaccinerats hittills.

I absoluta tal är Indien världens fjärde hårdast drabbade land i pandemin – antalet dödsfall överskuggas bara av USA, Brasilien och Mexiko.

Annons
Relativt sett är dock de officiella siffrorna inte höga. Antalet döda per miljon invånare närmar sig 120. Motsvarande siffra i Sverige är drygt 1 300.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

2 000 kistor på kö till krematorium i Rom

Roms begravningsbyråer protesterar mot myndigheternas långa handläggningstid för kremeringar.
Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Roms begravningsbyråer protesterar mot myndigheternas långa handläggningstid för kremeringar.

Begravningsentreprenörer i Rom larmar om överfulla bårhus. Mer än 2 000 kroppar ligger på förvaring i väntan på att kunna kremeras på stadens enda krematorium.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan