|

Riksdagens talman: Ano Turtiainens hotfulla tweet ska behandlas i riksdagen efter påsk

Riksdagsledamot Ano Turtiainens tweet ska behandlas i riksdagen, meddelar riksdagens talman. Zoom
Foto: Matti Matikainen/Sannfinländarna

Riksdagsledamot Ano Turtiainens tweet ska behandlas i riksdagen, meddelar riksdagens talman.

Enligt riksdagens talman Anu Vehviläinen ska alla slags hot fördömas i alla lägen, och därför kommer riksdagen gemensamt att behandla riksdagsledamot Ano Turtiainens senaste inlägg på Twitter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksdagens talman Anu Vehviläinen (C) skriver på Twitter att riksdagen efter påsk kommer att behandla den tweet som riksdagsledamot Ano Turtiainen publicerade på lördagen.

I tweeten tar Turtiainen ställning till regeringens planer på att eventuellt införa ett munskyddstvång. Turtiainen skriver att en av hans vänner sagt sig vara redo att döda ifall hen blir tvingad att bära munskydd. Vidare skriver Turtiainen att han själv inte heller skulle stå vid sidan och enbart se på.

"Hälsningar till de kolleger som stödjer ett munskyddstvång", avslutar Turtiainen sin tweet.

Vehviläinen skriver att alla slags hot om våld i alla lägen bör fördömas och därmed ska riksdagen behandla ärendet så fort påskledigheten är över.

Annons
 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

THL: Coronatest som görs hemma ersätter inte sjukvårdens test

Institutet för hälsa och välfärd uppmanar finländare att fortsättningsvis kontakta sjukvården om symtom på coronaviruset dyker upp.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Institutet för hälsa och välfärd uppmanar finländare att fortsättningsvis kontakta sjukvården om symtom på coronaviruset dyker upp.

Institutet för hälsa och välfärd uppmanar finländare att fortsättningsvis kontakta sjukvården för att få ett coronatest om symtom på coronaviruset dyker upp.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan