|

DMX hyllas av musikvärlden – "Guds poet"

Fans hyllar DMX efter hans bortgång. Zoom
Foto: Mary Altaffer

Fans hyllar DMX efter hans bortgång.

"En tung förlust för hiphopfamiljen", sammanfattar Missy Elliott musikvärldens känslor efter beskedet om att artisten DMX har gått bort. Hon är en av många som nu hyllar rapparen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Biz Markie slår fast: "Ingen utstrålade mer ångest, smärta och atomenergi", medan Nas förlänade honom epitetet "Guds poet". Snoop Dogg, som förra året mötte DMX i en sammandrabbning på Instagram-serien "Verzuz" skriver: "Vad de trodde var en kamp blev en familjeåterförening".

Även hans skivbolag, det legendariska Def Jam Records, hyllar artisten i ett uttalande där de skriver att "hans budskap om triumfen över kampen, hans sökande efter ljuset som leder ut ur mörkret och hans jakt på sanning och skönhet förde oss närmare vår egen mänsklighet".

DMX under ett uppträdande 2011.
Foto: David Goldman/AP/TT

DMX under ett uppträdande 2011.DMX debuterade 1998 och förknippas med hits som "X gon' give it to ya" och "Party up (up in here)". Inom hiphopvärlden ansågs han vara en av de mest inflytelserika rapparna under 1990-talet och det tidiga 2000-talet.
Annons
Den 50-årige musikern, vars riktiga namn var Earl Simmons, vårdades på sjukhus i New York efter en hjärtattack i samband med en överdos den 2 april och avled senare.

|

Krista Siegfrids ska ge tittarna skvaller och drama från Eurovisionen – är programledare i nya hemlandet

"Tv-programmen har varit min räddning då alla scenjobb ställts in på grund av coronapandemin" säger Krista Siegfrids, artist och programledare.
Foto: Patrik Back/Arkiv

"Tv-programmen har varit min räddning då alla scenjobb ställts in på grund av coronapandemin" säger Krista Siegfrids, artist och programledare.

Krista Siegfrids blev den hängivna Eurovision-publikens älskling 2013. Nu gör hon "Krista calling" i Rotterdam.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan