|

STT: Många bokar solresor inför nästa vinter

Semesterresorna inför vintern har åtgång medan försäljningen av sommarens resor går trögare, uppger researrangörerna. Zoom
Foto: Pixabay

Semesterresorna inför vintern har åtgång medan försäljningen av sommarens resor går trögare, uppger researrangörerna.

Grekland och Kanarieöarna tillhör fortsättningsvis finländarnas favoritresmål, uppger STT.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Intresset för att boka en semesterresa till ett varmare land inför vintern 2021-2022 är stort, trots att coronapandemin då ännu väntas pågå. Det skriver nyhetsbyrån STT.

Enligt de större researrangörerna är det framför allt Grekland och Kanarieöarna som lockar finländarna. Försäljningen beskrivs som normal eller aningen livligare.

Som orsak uppger arrangörerna ett uppdämt behov av att resa i kombination med förväntningar om att livet kommer att vara friare i det skedet.

"Innan pandemin var trenden den att finländarna bokade en resa i sista minuten. Nu får vi också bokningar till om ett år. Exempelvis försäljningen av resor till Thailand går bättre än under ett vanligt år", säger Laura Aaltonen, kommunikationschef vid TUI Finland, till STT.

Annons
Sommarens resor har sämre åtgång, vilket förklaras med att finländarna avvaktar hur smittläget utvecklas och riktlinjerna för resande blir.

Utbudet på resmål är också mindre än vanligt.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan