|

Södra Österbotten: Fyra nya fall – smittad besökte labb och sjukhusets R-kiosk

Det senaste dygnet har Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt fyra nya fall av corona. En smittad har rört sig på sjukhusets område.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En av de smittade besökte i fredags Seinäjoki centralsjukhus laboratorium mellan klockan 8 och 10. Efteråt gick personen till R-kiosken i Y-huset. Personen använde munskydd under besöket men speciellt de som befann sig i Y-huset samtidigt uppmanas nu vara uppmärksamma på eventuella symptom. 

För tillfället vårdas fem coronapatienter på sjukhus och bäddavdelningar. 

 

Totalt har sjukvårdsdistriktet 775 fall det senaste året. Just nu är incidenstalet (smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna) 25.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Närpes högstadium stängs fram till den 19 maj – tiotals i karantän

Åsa Snickars är bildningsdirektör i Närpes.
Foto: Cecilia Udd

Åsa Snickars är bildningsdirektör i Närpes.

En person fick symtom på covid-19 i torsdags. På söndagskvällen beslöt vård- och omsorgsnämnden i Närpes att högstadiet övergår till distansundervisning.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan