|

Södra Österbotten: Tolv nya fall i dag – tio av dem har smittkälla utomlands

Zoom
Foto: Arkiv

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har hela tolv nya coronafall det senaste dygnet. De allra flesta smittkällor finns utanför Finlands gränser.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Smittfallen finns till stor del bland de arbetstagare som jobbar med att bygga upp vindkraftverk i området. Men det finns också fall bland säsongsarbetare på andra arbetsplatser och bland människor som besökt släktingar i utlandet. 

Sjukvårdsdistriktet anser att utvecklingen av antalet fall den senaste tiden är oroväckande. En bra sak är ändå att man lyckats spåra smittkällorna och att man undvikit vidare smittspridning med hjälp av karantän. 

Distriktet befinner sig i utgångsfasen sedan den 23 mars. På måndag har samordningsgruppen sitt nästa möte och risken finns att sjukvårdsdistriktet då går upp i nästa nivå, accelerationsfasen. 

Den senaste veckan har Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt 33 nya fall. Incidenstalet är för tillfället 28,5. Distriktet har totalt 787 coronafall sedan pandemin fick sin början.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Endast två konstaterade fall under helgen – "Det känns betryggande"

Peter Nieminen.
Foto: Mikael Nybacka

Peter Nieminen.

Torsdagens masstester i Brändö ledde inte till någon ökning i coronafall. – Det var ju positivt, säger chefsöverläkare Peter Nieminen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan