Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Inga nya coronafall

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Nu har 27 procent av befolkningen i Vasa sjukvårdsdistrikt fått vaccin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under det senaste dygnet har inga nya fall bekräftats. Det meddelar Vasa sjukvårdsdistrikt på sin webbplats klockan 11 på måndagen. Det innebär att sammanlagt 2 382 fall har bekräftats. 

På lördagen togs endast 38 test, och även på söndagen var det relativt få som sökte sig till vården för att testa om de smittats av coronaviruset. Då togs 88 test. 

 

Vasa sjukvårdsdistrikt befinner sig sedan 23 mars i accelerationsfasen. Incidenstalet, talet som anger antalet nya fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är nu 31, det vill säga samma som på söndagen. 
Annons

LÄS OCKSÅ: Nya regler på restaurangerna från och med i dag – detta gäller i de österbottniska landskapen

I Vasa sjukvårdsdistrikt har nu 27 procent av befolkningen över 16 år fått den första vaccindosen och en procent har fått båda doserna.

THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. Statistiken uppdateras med viss fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Endast två konstaterade fall under helgen – "Det känns betryggande"

Peter Nieminen.
Foto: Mikael Nybacka

Peter Nieminen.

Torsdagens masstester i Brändö ledde inte till någon ökning i coronafall. – Det var ju positivt, säger chefsöverläkare Peter Nieminen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan