Veckans danser

  • 1. Michel Tornéus och Jasmine Takács
  • 2. Kristina "Keyyo" Petrushina och Hugo Gustafsson
  • 3. Filip Lamprecht och Linn Hegdal
  • 4. Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm
  • 5. Carola Häggkvist Tobias Karlsson
  • 6. Hanna Hedlund och Tobias Wallin
  • Samtliga par dansar contemporary i den första rundan och avslutar tillsammans i en weinervals.
 

Filip Lamprecht har blivit ett allt mer känt ansikte sedan han tackade ja till TV4:s "Let's dance", något som bland annat har resulterat i ett ökat tryck på sociala medier. Själv har han ingen aning om hur han kunde bli en av säsongens favoriter.

– Jag har aldrig dansat tidigare, jag är jättechockad över att det går bra. Det kan bero på att jag tycker att det är så sjukt roligt, jag vill att det ska hålla på så länge det kan, säger han.

Samtidigt har 24-åringen en rad rutinerade underhållare i sin närhet. Hans mamma, programledaren Kristin Kaspersen, vann själv "Let's dance" 2019. Ytterligare ett släktled tillbaka återfinns mormor Barbro "Lill-Babs" Svensson, och det är henne han tillägnar sitt nummer i veckans omgång av dansprogrammet.

– Jag tycker att det är jobbigt att hon inte längre är med oss och jag saknar henne fortfarande. Jag vill göra en positiv hyllning, men det väcker olika känslor. Jag blir glad av att tänka på henne, men det är jobbigt att hon inte är här, säger han.


Dansar till "April, april"


Lamprecht och danspartnern Linn Hegdal kommer att dansa till låten "April, april", som Lill-Babs tävlade med i Eurovision Song Contest 1961.

– Den handlar om att våren närmar sig, men det blir också känslosamt eftersom hon gick bort i april. Den passar in på så många sätt, säger Filip Lamprecht.

I princip alla svenskar har någon form av relation till den folkkära artisten – men få vet hur det är att vara Barbros barnbarn.

– Min mormor var den gladaste, mest optimistiska och positiva människan. Hon kunde göra den värsta dagen till den bästa för vem som helst, det var en talang hon hade. Det kunde gå från den gråaste, mörkaste dagen till den ljusaste, bästa, säger Filip Lamprecht.

Filip Lamprecht har fått ett


Röt ifrån


Trots att Filip Lamprecht tidigare har dykt upp i flera offentliga sammanhang med sin flickvän, artisten och realitykändisen Peg Parnevik, ser han sig inte som en offentlig person. Det håller på att ändras nu – men kändisskapet har en baksida i form av fler hat- och hotkommentarer på sociala medier.

Men det är inte han själv som får hatkommentarerna – utan Peg Parnevik.

– Min flickvän har behövt stå ut med mycket hat tidigare, men det fick en skjuts efter att jag började i det här programmet. Att folk riktar hatet mot henne är inte okej, säger han.


För en vecka sedan röt han ifrån på Instagram, där han uppmanade följarna att sluta "såra och hota" hans flickvän. Innan dess hade Peg Parnevik satt ner foten, också på Instagram, mot det ogrundade romansryktet mellan Lamprecht och Linn Hegdal, som spreds på sociala medier.

– Det är någonting jag inte förstår, varför det hamnar på henne. Men jag kan inte hindra folk från att skriva, det är tyvärr en nackdel i sociala medier, att vem som helst kan skriva vad som helst, säger Filip Lamprecht.

Nu vill paret dock blicka framåt, och inte lägga kraft på de negativa kommentarerna.

– Jag vill inte ge det mer energi, det är en ny dag nu, säger han.