|

Minna Nenonen blir ny verksamhetsledare för Reservistförbundet

Minna Nenonen blir ny verksamhetsledare för Reservistförbundet. Hon tillträder sin tjänst den 1 augusti. Zoom
Foto: Reservistförbundet/SPT

Minna Nenonen blir ny verksamhetsledare för Reservistförbundet. Hon tillträder sin tjänst den 1 augusti.

Tradenom Minna Nenonen har valts till ny verksamhetsledare för Reservistförbundet. Hon är den första kvinnan som leder organisationen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nenonen är militärmästare i reserven och jobbar för närvarande som beredskapschef på Försvarsutbildningsföreningen i Egentliga Finland. Hon har lång erfarenhet av olika förtroendeuppdrag inom reservistverksamheten.

Nenonen är genom tiderna den första kvinnan på posten som verksamhetsledare för Reservistförbundet. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 augusti och har förbundit sig till en tidsbunden period på fem år.

Reservistförbundet är landets största försvarsorganisation med 39 000 medlemmar. Över 90 procent av dem har gjort sin värnplikt eller kvinnornas frivilliga militärtjänstgöring.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Regeringens nya vaccinmatematik bådar illa för flockimmuniteten – "Dags att ifrågasätta"

Överläkare Hanna Nohynek vid Institutet för hälsa och välfärd säger att det vetenskapliga samfundet mer eller mindre håller på att överge tanken om att uppnå flockimmunitet mot coronaviruset. Arkivbild.
Foto: Mara Leppä/THL

Överläkare Hanna Nohynek vid Institutet för hälsa och välfärd säger att det vetenskapliga samfundet mer eller mindre håller på att överge tanken om att uppnå flockimmunitet mot coronaviruset. Arkivbild.

Även om majoriteten av finländarna vaccinerade sig skulle det inte räcka för att skapa flockimmunitet. – Det viktiga vore att förstå realiteterna, säger överläkare Hanna Nohynek.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan