Det var i förra veckan som invånare i den kinesiska provinsen Heilongjiang slog larm om den stora tigerhannen. Han filmades på fält runt byn Linhu, och visade lite väl stor nyfikenhet mot människor.

I en videosnutt ses tigern, som uppges väga 225 kilo, rusa fram till en kvinna och slå henne till marken. Hon klarade sig och vårdas nu på sjukhus, rapporterar det statliga kinesiska mediebolaget CGTN.

I en annan amatörfilm CGTN lagt ut sitter nyfikna i en bil och filmar, när tigern sätter full fart mot dem. De börjar köra, men tigern är för snabb.

– Vi kom i väg för sent, tigern kom rakt mot oss och slog sönder rutan, säger föraren efteråt till tv-teamet.


Ett dovt ljud hörs när den stora katten drämmer in i ena bakdörren, och krossar rutan, innan bilen får upp farten och hinner undan.

Efter larmen i slutet av förra veckan jagade polis och naturvårdare tigern i flera timmar, och lyckades till slut bedöva den. Kattdjuret ska nu hållas i karantän och studeras i en och en halv månad.

Varje individ av den sibiriska tigern är värdefull. Den är omtalad som världens största nu levande kattdjur. Men bara några hundra exemplar tros finnas kvar i det vilda i nordostligaste Kina och på andra sidan gränsen i Ryssland.