Efter över två veckor utan smitta – ett nytt coronafall inom Soite i dag

För första gången på över två veckor har ett positivt coronatest tagits inom Soite. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

För första gången på över två veckor har ett positivt coronatest tagits inom Soite.

Ett nytt coronafall har konstaterats inom Soite efter 15 dagar utan några fall. Från och med måndag lättar de lokala coronarekommendationerna och 20 personer får samlas privat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Onsdagens smittkedja är utredd och alla exponerade har kartlagts och satts i karantän. 

Den regionala myndighetsgruppen hade möte på onsdagen och beslöt att lindra en del rekommendationer. Från och med 3 maj gäller att 20 personer får träffas privat, fram till den 2 maj är gränsen 10.

Enligt de nya rekommendationerna som alltså träder i kraft på måndag den 3 maj får vuxna (över 20 år) ha hobbyverksamhet inomhus, men i grupper på högst 20 personer. För hobbyverksamhet för vuxna utomhus gäller en maxgräns på 50 personer.

Barn och unga får vara 50 personer på hobbyverksamhet inomhus. Utomhus är antalet obegränsat, men coronasäkerheten ska beaktas.

När det gäller matcher, tureningar och föreställningar ska Regionförvaltningsverkets begränsningar följas. Det här innebär att 50 personer får vara på plats och över 50 om alla i publiken placeras på egna platser eller i egna områden i separata läktardelar eller andra åskådarutrymmen för högst 50 personer och att varje separat del har en egen ingång och utgång, egna tjänster samt egen personal.

Alla rekommendationer som träder i kraft på måndag 3.5 finns i en skild pdf-fil (hittills enbart på finska) på Soites coronawebbplats. För den kommande första maj-helgen gäller att max 10 ska samlas till privata samlingar och max 20 till offentliga tillställningar.

 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande