|

Carola om avhoppet från "Let's dance": Vill inte gå in i väggen

Carola Häggkvist tillsammans med Tobias Karlsson. Zoom
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Carola Häggkvist tillsammans med Tobias Karlsson.

En av "Let's dance" största stjärnor, Carola Häggkvist, hoppar av produktionen efter att ha upplevt utmattningssymptom, skriver hon själv på Instagram."Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda väggen", skriver hon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi kan bekräfta att vi har fattat ett gemensamt beslut att Carola lämnar "Let’s Dance" av hälsoskäl. Det är tråkigt men hälsan går först. Vi återkommer med hur vi löser det här i lördagens kvartsfinal, säger programmets exekutiva producent, Fia Fång.


I två inlägg på Instagram skriver Carola om de skador hon ådragit sig under de veckor hon medverkat i programmet. Hon skriver att hon inte upplever att hon fått tillräckligt med tid för återhämtning.

"Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu, men jag har kämpat på trots knä/axel-, handleds- och ryggskador, sår mellan tårna och elaka munblåsor till följd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera."

Hon skriver även att produktionsledningen stöttar henne i beslutet att hoppa av tävlingen. Nu ordineras hon "total vila" av läkaren och beskriver i inlägget hur hon nått sin gräns.

Annons

"Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen? Hur långt ska man pusha sig? När ska man säga till att nu räcker det? Jag har reagerat ett flertal gånger över det tuffa tempot till produktionen men fått till svar att så är upplägget."


Respekterar beslut


Carola Häggkvist danspartner Tobias Karlsson berättar för Aftonbladet att de tillbringade gårdagen tillsammans och att han "respekterar Carolas beslut till 100 procent".

– Jag är så klart ledsen och nedstämd då jag hade börjat känna finalvittring och detta är mitt liv och mitt levebröd. Jag älskar dansen och det bästa jag vet är att lyfta en annan människa och där är ju formatet ”Let’s dance” ett unikt forum att få lov att göra det, säger han till tidningen.


Höga poäng


Programledaren Petra Mede konstaterar i en livesändning med TV4 att "hälsan och välmåendet alltid går först".

– Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar, säger hon till TV4Nyheterna.

Carola Häggkvist har lyfts fram som den stora stjärnan i programmet och hon har under flera lördagskvällar fått höga poäng av juryn. I det senaste programmet fick hennes och danspartnern Tobias Karlssons eldiga paso doble till "Gimme! Gimme! Gimme!" juryn att jubla och dela ut full pott, 30 poäng.


"Många bitar"


I en intervju med Aftonbladet förra veckan berättade Carola Häggkvist att hennes medverkan i programmet inte blev som hon tänkt sig.

– Jag är ensamstående mamma och det är många bitar som jag ska klara av. Jag vänder ut och in på mig själv i allt det här och alla synkar och allt. Jag har heller ingen ny kärlek som får mig att få fjärilar i magen och energi, sade hon till tidningen då. 

Stjärnorna som haft hälsoproblem i "Let's dance"

  • Skådespelaren Thorsten Flinck fick inte ens börja dansa i programmet eftersom han 2017 inte godkändes i den läkarundersökning alla deltagare måste genomgå. Efteråt avslöjade han hur mycket pengar han gått miste om.
  • Säsongen 2009 var extra olycksdrabbad. Först fick Morgan "Mojje" Johansson en hjärtinfarkt och fick opereras. Bara två veckor senare drabbades Magdalena Graaf av en hjärnblödning. Båda fick avbryta sin medverkan i tävlingen.
  • Markoolio vann hela "Let's dance" 2013, men han skulle egentligen ha medverkat 2007. Då bröt han foten efter att ha ramlat av en stol och ersattes av komikern Mårten Andersson.
  • När Lasse Brandeby medverkade 2007 uppmanade han publiken att rösta hem honom, eftersom han inte orkade dansa längre. Tittarna ville dock annorlunda och han fick vara kvar i tävlingen ännu en vecka. Han hade då även kollapsat vid ett tillfälle under säsongen på grund av magsjuka.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Filip mot Anis i finalkampen i "Let's dance" – "Overkligt"

Filip Lamprecht och Anis Don Demina.
Foto: TT

Filip Lamprecht och Anis Don Demina.

När Filip Lamprecht möter Anis Don Demina i årets "Let's dance"-final är det två tävlingsmänniskor som gör upp om glassko-statyetten.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan