|

Ingen 1 maj-sång på balkongen i år heller – Sångargillet har stora planer för nästa vinter i stället

Så här brukar det se ut när körsångarna i Sångargillet sjunger in våren under ledning av sin dirigent Stefan Wikman. Bilden är tagen 2018. Zoom
Foto: Johan Hagström

Så här brukar det se ut när körsångarna i Sångargillet sjunger in våren under ledning av sin dirigent Stefan Wikman. Bilden är tagen 2018.

Wasa Sångargille ställer in den traditionella vårsången på stadshusets balkong också i år. Epidemiläget sätter fortfarande hinder i vägen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Manssångarna har sjungit vårsånger vid stadshuset under praktiskt taget körens hela existens, det vill säga sedan 1930.

– Vi har inte kunnat hålla några körövningar den här vintern, och det är ännu inte tryggt att stå nära varandra och sjunga, inte ens utomhus, säger dirigenten Stefan Wikman.

Läget börjar dock ljusna. Vaccinationerna framskrider och smittläget ser bättre ut.

Wasa Sångargille har stora planer för nästa vinter då det förhoppningsvis går att öva och sjunga som normalt. De konserterna presenteras senare.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan