|

I dag: Tre nya fall – 40 procent av vuxna österbottningar har fått vaccin

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar om tre nya fall av corona i dag. Vaccineringen går framåt i rask takt: Nu har 40 procent av österbottningar äldre än 16 år fått en första vaccindos.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt den vaccinstatistik som blev offentlig på tisdag förmiddag har 56.000 österbottningar fått en första vaccindos, medan 5100 har fått båda doserna. Just nu är det 50-plussarna i våra kommuner som får eller alldeles strax ska börja få sin första vaccindos. 

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar om tre nya coronafall det senaste dygnet. Antalet fall totalt är därmed 2414. 

Masstest på Brändö torsdag och fredag

  • Vasa sjukvårdsdistrikt ordnar coronaprovtagning med låg tröskel på Brändö på torsdag och fredag. En ambulans kommer att stå på Vasa universitets parkering på Wolffskavägen 34 och alla som vill kan komma dit för att testa sig för corona.
  • Man behöver varken ha remiss eller symptom och provet är gratis. Svar fås inom cirka två dygn.
  • Provtagningen sker mellan klockan 9 och 11.30 båda dagarna.
 


Incidenstalet denna tisdag är 14. I går måndag tog 383 personer ett coronatest i distriktet. 
Annons

 


LÄS MERA: 
I förra veckan kom fyra fall i Vasa som alla besökt länder i Asien. Infektionsöverläkare Juha Salonen efterlyser nu obligatoriska tester med karantän redan på Helsingfors-Vanda flygplats. 

– Det här är farliga saker, säger han. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Dagens fall spridda på tre orter – två fall troligen från Indien: "Viktigt att du testar dig redan vid flygplatsen"

I Österbottens coronasamordningsgrupp sitter bland annat Marina Kinnunen, Heikki Kaukoranta,  Juha Salonen och Peter Nieminen. Fallen från utlandet oroar nu gruppen.
Foto: Arkiv / Jonny Huggare Smeds

I Österbottens coronasamordningsgrupp sitter bland annat Marina Kinnunen, Heikki Kaukoranta, Juha Salonen och Peter Nieminen. Fallen från utlandet oroar nu gruppen.

Sjukvårdsdistriktets fem nya coronafall finns i Vasa, Vörå och Jakobstad. Alla härstammar från utlandet och två av dem antagligen från Indien.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan